Halloween

Halloween

I år är jag jättesugen på att få lite Halloween-stämning hemma, ni vet, sätta upp lite spookygrejer och baka läskiga grejer. Haha. Jag har tänkt att jag ska baka den här en kväll. Verkar vara lagom lätt och rolig att göra.

 Botten

4 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 msk kakao

1 tsk bakpulver

Smör

Ströbröd


Fyllning

0,5 dl mjölk/saft

2 dl grädde

2 tsk strösocker

0,5 tsk vaniljsocker

1-2 bananer


Garnering

25 g smör

2,5 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker


Vit glasyr

1 dl florsocker + 1 tsk vatten

 Botten

4 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 msk kakao

1 tsk bakpulver

Smör

Ströbröd


Fyllning

0,5 dl mjölk/saft

2 dl grädde

2 tsk strösocker

0,5 tsk vaniljsocker

1-2 bananer


Garnering

25 g smör

2,5 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker


Vit glasyr

1 dl florsocker + 1 tsk vatten


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen tills ytan har fått färg, ca 30-45 min. Låt svalna.

Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk/saft över båda delar. Vispa grädden och blanda i socker och vaniljsocker. Bred vispad grädde över tårtbotten och lägg över bananskivor. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.

Mörk glasyr: Smält smöret, rör ihop med kaffe och kakao och till sist florsocker och vaniljsocker. Låt svalna något. Häll glasyren över tårtan och låt den rinna över kanten.

Vit glasyr: Blanda florsocker och lite vatten. Spritsa spindelväv över tårtan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0